Persoonlijkheidsanalyse

Herkenning

Heb ik dat weer! Waarom maak ik het mezelf zo moeilijk? Herkenbaar?

Het is echt een eye-opener en zeer helpend om je persoonlijkheidsprofiel te weten.  Hiervoor kun je bij mij een officiële DISC persoonlijkheidsanalyse krijgen dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet.

Het is een overzichtelijk model dat snel inzicht geeft in je gedragsstijl.
Via je persoonlijk DISC profiel krijg je meer inzicht in je gedrag en manier van communiceren.

Wat is een DISC profiel?

Het DISC profiel is onder te verdelen in vier hoofd gedragsstijlen, in een kleur weergegeven, waar je meer of minder van laat zien.

D is Rood en staat voor Daadkrachtig, Direct, Doener en Doelgericht
I   is Geel  en staat voor Interactief, Inspirerend, Invloedrijk en Initiërend
S is Groen en staat voor Stabiel, Samen, Sympathiek en Supportgevend
C is Blauw en staat voor Consciëntieus, Calculerend, Controlerend en Correct

Door je persoonlijk DISC profiel samen te bespreken ga je herkennen wat je gedrag is en leer je meer over jezelf.
Het helpt je ook om je gedrag of communicatie aan te passen waar dit helpend is zodat je effectiever wordt in je persoonlijk en/of professioneel leven.

Profiel bespreken

Na het doen van de DISC test neem ik de uitkomsten met je door en leg ik alles uit. Je gaat (her)kennen dat jij dit bent en dat dit helemaal OK is!

Je gaat ook begrijpen waarom je het samenwerken met bepaalde mensen ingewikkeld vindt en met anderen helemaal niet. Of hoe het komt dat jij altijd weet wat er is afgesproken en wat nog moet gebeuren en een ander dit totaal niet interessant vindt.

We houden het luchtig en tegelijk ontdek je waarom jouw gedragsstijl maakt dat je in sommige situaties weerstand ervaart of hoe het komt dat je je in een groep niet of juist wel prettig voelt en hoe je hiermee kunt omgaan.